Blog Archives

Tower Road

The site at Tower Road is a gap site on the eastern edge of the Westhill settlement in Inverness. The site is bordered by Tower Road the main distributor road for Westhill and Culloden on its eastern edge and by the church carpark and housing.   The project consists in three blocks of flats accomodating a mixture of one and two bedroom flats. All units have generous glazed areas to benefit from. solar gains and views. The proposed building shows generous Juliet balconies take advantage of the views over Moray Firth.   [gallery link="file" columns="5" ids="1096,1097,1098,1099,1100,1101,1102,1103,1105,1106"]  ...

Dalmore Alness

This is an allocated housing site which is very significant for the future development of Alness. It has a prime situation in the community with excellent pedestrian and other links to key community facilities. In bringing it forward for development the applicant has been involved in a complicated process of consultation while at the same time general economic and housing market conditions have experienced a serious recession.  The first phase is under construction and consists in 37 units for Highland Council And  Albyn Housing Society. [gallery link="file" columns="5" ids="965,966,967,964,1077,1078,1079,1080,1081,1082,1083,1084,1085,1086,1087,1088,1089,1090,1091"]...

George Street Kirkwall

The site is located within central area of Kirkwall and is surrounded by private houses. The protected trees are incorporated in the site layout design and are used as site features. Due to the generous plot area, each unit will have large, attractive gardens. The rear gardens will be private, screened by timber fences and sheltered by the established vegetation. In contrast the front gardens are visually open without barriers, creating creating the opportunity for a small, friendly community. [gallery link="file" columns="5"]...

Distillery Cottages Inverlochy

The proposed design is one large building broken into staggered blocks with varying apex and eaves levels and with large panels of glazing to break up the overall mass of the building. The building is organised around an attractive courtyard that works as a hub with access to all ground floor units and stairwells. This central space accommodates shared parking spaces, bin areas and low maintenance shrubs. Bin storage is located close to adopted area for convenience and bins are screened with timber fences. In order to provide an attractive green courtyard while achieving a better parking ratio, some areas will be finished with grasscrete allowing them to be part of both landscape and parking spaces if required. All units have generous glazed areas to benefit from. solar gains and views. The proposed building shows generous Juliet balconies on south east and north east elevations to take advantage of the views.[gallery link="file" columns="5"]...