slide-1

Listed Buildings

New Life for Old Buildings

slide-2

Private Houses

Custom designed houses

slide-3

Housing Schemes

Housing schemes for Highland Council and Housing Associations

slide-4

Art

Paintings and Drawings

Scotland’s Housing Expo

The Gem is a two storey, three bedroom, family home which has been designed to ensure that it is practicable and affordable while achieving exemplary standards of architectural design.
The simple building profile and layout allows all the space to be maximised and used efficiently to create a house with rooms that feel spacious, bright and airy. It has been sensitively designed as a passive solar house which means light bright airy internal spaces, enhancing the quality of the internal living space. A key aim of the Expo is to create a community with a low carbon footprint through various carbon reducing initiatives.

Read more

Joss Street Flats

Completion of the 22 flats and two houses was celebrated on 6 November by tenants, Albyn Board members and representatives from the Highland Council.
Albyn's Chief Executive, Calum Macaulay, said: "This development has been possible due to our successful partnership with the Highland Council In a deal worth almost £2 million, we worked with the Highland Council and O’Brien Properties on the construction. The properties are designed to be as energy efficient as possible incorporating extra insulation and passive solar design. We are delighted we have completed this development on time, to budget and in an area which has such a strong community spirit."

Read more

High Mills Tain

THE renovated High Mills at Tain has scooped a top prize for Innovation at the Highlands and Islands Architecture and Design Awards.
The awards were presented by well-know comedian Fred MacAulay at a ceremony and awards dinner at the Strathpeffer Spa Pavilion on Friday night. The chairman of the judges said: "We were hugely impressed by the standard of entries across all of the categories this year, they really were superb. High Mills at Tain was brought back from the brink with extraordinary sensitivity. We were impressed by the level of unexpected innovation in response to accommodating new design elements and creating a foil to the old structures."

Read more